Ansættelsesforløb

Ansøgning

Når du søger et job i Ballerup Kommune, skal du søge via vores elektroniske rekrutteringssystem – klik på ’Ansøg’ nederst i stillingsopslaget. Her skal du udfylde en formular og vedhæfte ansøgning, CV og uddannelsesbevis. Du får automatisk en kvittering for, at vi har modtaget din ansøgning.

Din ansøgning bliver selvfølgelig behandlet med fortrolighed.

Til mange stillinger er der rigtig mange ansøgere, som alle fortjener at få deres ansøgning  læst igennem og vurderet. Derfor kan der godt gå et stykke tid, før du hører fra os, også selvom du er en af dem, der bliver inviteret til samtale.

 

Samtale

Hvis vi gerne vil invitere dig til en samtale, sender vi en mail eller ringer til dig og fortæller, hvor og hvornår du skal komme til samtale. Ofte vil der i stillingsopslaget stå hvilke datoer, samtalerne skal holdes. I nogle tilfælde indkalder vi løbende til samtale. 

Til samtalen vil du møde et ansættelsesudvalg, som består af både en leder og en eller flere medarbejdere. Vi holder som regel både 1. og 2. samtale.

Når det er relevant for jobbet, anvender vi en personlighedstest, og ved nogle jobs kan der være en case, du skal løse før eller i forbindelse med 2. samtalen. Du vil få besked om det, hvis du enten skal gennemføre en personlighedstest eller løse en case. En personlighedstest eller løsningen af en case vil aldrig stå alene i vurderingen af dig, men vil indgå i det samlede billede.

 

Ansættelse 

Vi vil bede dig have udvalgt nogle referencer, vi kan kontakte, hvis det er dig vi ønsker at tilbyde jobbet. Det er en god idé at informere dine referencer om at du har været til samtale, så vi nemt kan kontakte dem, hvis det bliver relevant. Du bliver ringet op hurtigst muligt, hvis det er dig der skal være vores nye kollega.

Din løn aftales med den forhandlingsberettigede organisation og du får tilsendt et ansættelsesbrev.

Du aftaler med din nye leder, hvornår du har første arbejdsdag, hvor du vil blive introduceret til din nye arbejdsplads, opgaver og kolleger.

 

Afslag

Vi vil gerne gøre os umage med at give en ordentlig begrundelse for, hvorfor du enten ikke er gået videre fra 1. til 2. samtalen eller hvorfor du ikke blev den kandidat, vi ender med at tilbyde jobbet.

Derfor bliver du altid kontaktet med en begrundelse for, hvorfor det i denne omgang ikke blev dig, der fik jobbet, og du har mulighed for at stille spørgsmål.

Er du ikke en af de ansøgere, der blev inviteret til samtale, modtager du et skriftligt afslag på din ansøgning. Afslaget kan godt være et stykke tid undervejs, da vi først skal have et endeligt ja fra den valgte kandidat, før vi giver afslag til resten af ansøgerne.

BALLERUP KOMMUNE

Hold-an Vej 7
2750 Ballerup
Tlf.: 4477 2000
Fax: 4477 2730

CVR-nr.: 58271713
Giro-nr.: 3000478