Mød Charlotte, som er kontorelev

- Jeg synes, det er et kæmpe plus, at Ballerup Kommune løbende søger kontorelever og ikke kun har opstart én gang om året. Det var en stor fordel for mig, så jeg kunne starte 1. februar, lige efter jeg var færdig på Niels Brock. 

Da hun var til ansættelsessamtale oplevede, hun at der blev lyttet til hendes interesser og at uddannelsesforløbet har været meget fleksibelt og også er tilpasset de ønsker, hun har haft undervejs. Og så var hun positivt overrasket over, at der deltog kontorelever til samtalen, for det gav hende et endnu bedre indblik i, hvilket uddannelsesforløb, hun kunne forvente i Ballerup Kommune.   

Charlotte har været elev i HR og Organisationsudvikling og Politisk Sekretariat. 

- Jeg har lært rigtig meget om, hvor stor en rolle en kommune spiller i samfundet og hvor mange forskellige opgaver, der løses i en kommune. Og så har jeg været involveret i afvikling af valg, det er også en stor opgave i en kommune, som man kan være med til som kontorelev. 

Hun er rigtig glad for det fællesskab, der er med de andre kontorelever. Hver torsdag har de en times fælles frokost, og de tager gerne rundt på hinandens arbejdspladser, så de besøger dem, der i en periode fx er kontorelev i hjemmeplejen eller på biblioteket. 

- Vi har et godt sammenhold uanset om man er helt ung eller man som mig er voksenelev – vi er der for hinanden. Man kan også altid tale med de elevansvarlige, hvis der er noget, man gerne lige vil vende. Jeg synes, Ballerup Kommune er et dejligt sted at være elev; der er søde og imødekommende kolleger, man altid kan spørge og jeg har altid følt mig velkommen uanset hvor jeg har været. Og så er der stor lydhørhed over for de initiativer og ideer, jeg er kommet med.

 

Bliv kontorelev

Drømmer du om at tage en alsidig uddannelse i en stor og spændende politisk organisation, så skal du søge en stilling hos os som kontorelev.

Som kontorelev i Ballerup Kommune får du bl.a. mulighed for at prøve kræfter inden for forskellige områder såsom økonomi, borgerbetjening, sagsbehandling, organisationsudvikling, HR/løn og personale m.v. Du får også mulighed for at komme ud på nogle af vores decentrale organisationer, som f.eks. bibliotek, skole og hjemmepleje. 

 

Din nye hverdag som elev hos os 

Som kontorelev i Ballerup Kommune bliver der taget hånd om din udvikling fra første dag, du træder ind af døren. Stillingen er som udgangspunkt et 2-årigt rotationsforløb, hvor du skifter afdeling hver 8. måned, så du får kompetencer inden for flere områder. Hvis du har en særlig interesse for et specifikt område som fx økonomi eller HR og personalejura, kan du også være to perioder i samme center. Det vigtigste for os er, at du tilegner dig kompetencer, og at vi i samarbejde med dig får opfyldt din uddannelsesplan.

Du får på hvert praktiksted tilknyttet en oplæringsansvarlig, som følger dig gennem praktikforløbet. Du kan komme i praktik på både rådhuset og institutioner, hvor du får kendskab til bl.a. økonomi, borgerservice, politisk betjening og HR. 

I dit uddannelsesforløb er der skoleperioder på NEXT i Ballerup, hvor en studietur til Bruxelles er obligatorisk. Skoleforløbet afsluttes med en fagprøve i slutningen af din uddannelse. Skoleopholdene giver dig et dybdegående kendskab til offentlig administration og skaber dermed et teoretisk fundament for din praktiktid og fremtidige karriere.

 

Derfor skal du vælge Ballerup Kommune

Vi gør os umage for at tilrettelægge et uddannelsesforløb med en høj kvalitet, så du får de bedste betingelser for at udvikle en stærk faglighed. 

 

Du får: 

 • En spændende og varieret uddannelse med speciale i offentlig administration
 • Stort ansvar og selvstændige opgaver
 • Godt arbejdsmiljø og gode udviklingsmuligheder i form af videreuddannelser
 • En arbejdsplads med højt til loftet
 • En attraktiv arbejdsplads med god kantine, personale- og sportsforeninger
 • Et stærkt sammenhold med de andre elever 
 • Studietur til Bruxelles

 

Vores forventninger til dig

 • Du tager ansvar for dit arbejde og din egen faglige og personlige udvikling
 • Du er disciplineret og mødestabil
 • Du har gode samarbejdsevner
 • Du er positiv indstillet over for nye udfordringer
 • Du er opsøgende og nysgerrig i dit arbejde
 • Du er klar til at tage del i de afdelinger, hvor du er i praktik 
 • Du kan navigere i forskellige IT-systemer

 

Din baggrund

Vi forventer, at du har 

 • EUX 1. del, kontor eller EUV eller
 • STX, HTX, HHX, HF med EUS afsluttet senest august 2018 eller
 • HG eller HGV

 

Løn- og ansættelsesvilkår under uddannelsen

Løn og ansættelse ifølge gældende overenskomst efter principper om lokal løndannelse, efter aftale med den forhandlingsberettigede organisation.

Din arbejdstid er 37 timer om ugen, og vi har som udgangspunkt flekstid.

Vi ansætter løbende, og kan derfor aftale ansættelsesdato nærmere med dig. Der holdes prøvetidssamtaler for alle medarbejdere i Ballerup Kommune.

 

Vil du vide mere

Ring og hør mere hos de uddannelsesansvarlige Ingrid Hesdorf-Johansen på telefon 4047 8363 eller Helene Kelly på telefon 4477 2431. 

Læs mere om kontoruddannelsen på UddannelsesGuiden

 

 

 

BALLERUP KOMMUNE

Hold-an Vej 7
2750 Ballerup
Tlf.: 4477 2000
Fax: 4477 2730

CVR-nr.: 58271713
Giro-nr.: 3000478